Del grup a l'equip

Tipologia
Reflexió
Data
2023

👯‍♂️ Del grup de treball a l’equip. 👯‍♀️

🚀 Quan iniciam projectes conjunts, plans estratègics, posam en comú somnis compartits entre àrees, departaments, entitats, empreses…resulta útil fer el pas de treballar des del grup, a on les persones membre treballen amb les seves lògiques de cada àrea des d’on venen i només interaccionen i cooperen amb una finalitat en comú, a passar a crear el 🌀 sistema d’equip 🌀 que es defineix per la seva #interdependència, el seu #objectiu compartit i una #identitat definida.

🌻 L’ #equip és més que la suma de totes les parts, és un #sistema viu que va cambiant contínuament, que s’autoregula, que va aprenent i s’expressa a través d’una sola veu que prové del pensament col·leectiu que opera entre totes les parts.

Des de la #facilitació, acompanyam als #grups a caminar cap a la identitat d’ “#equip“. Un cop feta la transició, anam percebent la fenomenologia del comportament de l’equip a través de síntomes, situacions, comportaments…en els que se manifesten patrons i obstacles que, en la majoria de cops, no són conscients i dificulten l’ #eficiència de l’equip així com la seva #cohesió interna.