Jornades de participació infantil en el Consell de Mallorca

La mirada infantil contribueix a la diversitat en la narratativa adultocèntrica en què es basa el nostre ordre social-econòmic-polític, porta amplitud de mires, més connexió amb el plaer, amb construir comunitat, amb frescor, porta inclusió perquè té en compte tots els col·lectius, més enllà de la seva condició física, social o econòmica. Posa el benestar de la persona en el centre.
Tipus
Formació
Lloc
IMAS, Institut Mallorquí Afers Socials
Data
2023

Aquest divendres estarem a les #jornades sobre #participació #infantil organitzades per Consell de Mallorca Institut Mallorquí d’Afers Socials – IMAS parlant sobre les potencialitats d’integrar la veu de la #infància en estructures de decisió rellevants, com pot ser un ajuntament, una escola, un centre d’oci…

La Bombeta treballem en processos que donen veu a lo silenciat, posen llum a lo invisibilitzat, manifesten el que “es passa per alt”. I la mirada infantil forma part d’això: contribueix a la #diversitat en la narratativa adultocéntrica en què es basa el nostre ordre social-econòmic-polític, porta #amplitud de mires, més connexió amb el #plaer, amb construir #comunitat, amb #frescor, porta #inclusió perquè té en compte tots els col·lectius, més enllà de la seva condició física, social o econòmica. Posa el #benestar de la persona en el centre.

I això és disruptiu. És incòmode per a l’adult. Com qüestionarem el nostre sistema de creences (basat en uns certs privilegis per a alguns) que regeix la societat on vivim? mirem els resultats. Conflictes, crisi climàtica, exclcusió social…quin llegat, quin exemple.

La mirada infantil precisament, ens obliga a qüestionar-ho, a valorar el que estem deixant com a llegat, de veritat ho estem fent tan bé? de veritat és tan valuós? de veritat la veu del nen/a és tan absurda i li falta sentit?