Formació en "treball en equip. Habilitats per liderar" a l'Ajuntament de Palma

Aquesta va ser una formació per a que persones amb responsabilitats de lideratge d’equips, d’àrees o de projectes, puoguessin desenvolupar el rol de forma més efectiva i cuidada. Tractà sobre el treball en equip, sobre com funciona, que cal tenir en compte quan ho impulsem o el gestionem i com poder fer que l’experiència de treballar conjuntament, a més d’eficient, sigui satisfactòria per a totes les persones que hi formen part.
Tipus
Formació
Lloc
Ajuntament de Palma
Data
2023

A la formació “Treball en equip” per a alts comandaments de Ajuntament De Palma vam analitzar com afecta un dels principis sistèmics (de Bert Hellinger) a l’organització, el de pertinença.

Aquest principi dona ordre i harmonia a un equip/organització perquè ocorre quan el personal laboral té dret a rebre el mateix tracte, reconeixement, valor i diners per la seva aportació. Però, en cas que una part del sistema (una persona de l’equip o organització) atempti contra la seva supervivència, ha de ser expulsada.

Es va exposar un exemple que és comú: “no poder acomiadar” a algú que atempta contra l’organització ja que no està complint amb les seves responsabilitats o entorpint les responsabilitats dels seus companys/es.

Un altre exemple, remunerar millor a càrrecs directius homes que a dones.

Un altre exemple, privilegiar en la presa de decisions les opinions d’algunes persones amb major estatus en el grup.

En quins altres casos, que conegueu, es crea un desordre d’aquest tipus?