Acompanyament del grup motor Alimentant el futur

Acompanyament a un grup d'entitats: APAEMA Mallorca ONGD CERAI Justicia Alimentaria i Fapa (Federació de Pares i Mares de Mallorca) a impulsar la "Xarxa Alimentant el Futur", que té com a propòsit caminar cap a uns menjadors escolars sostenibles i ecològics, justos socialment.
Tipus
Acompanyament d’equip
Lloc
Mallorca: FAPA, Justícia Alimentària, Apaema, CERAI
Data
2023

Des de La Bombeta estem acompanyant a un grup d’entitats APAEMA Mallorca  ONGD CERAI Justicia Alimentaria i Fapa (Federació de Pares i Mares de Mallorca) a impulsar la “Xarxa Alimentant el Futur”, que té com a propòsit caminar cap a uns menjadors escolars que incorporin la justícia social, la salut, la sostenibilitat i l’educació per a convertir-se en espais transformadors per a l’entorn.

El procés d’acompanyament tracta de posar l’accent en que aquesta xarxa d’entitats es converteixi en equip amb un pensament col·lectiu conjunt, interdependent i amb un objectiu comú. Es desplega un pla estratègic que defineix les línies de treball i projectes, el sistema de governança que el sustenta i els compromisos, rols i funcions de cada entitat i membre que es posen al servei del projecte.

 

La intervenció es basa en la facilitació d’espais presencials a on es treballaren els valors, la visió, la missió, la línia de vida per veure la trajectòria de l’equip al projecte i l’impacte que havia generat en cada una de les membres, generar confiança per cohesionar l’equip, desplegar les actuacions de forma cronològica del pla estratègic, reflexionar sobre les funcions i rols de cada una de les integrants i sobre el sistema de governança que sustenti la posada en pràctica del pla estratègic. 

També es basa en un acompanyament d’un total de tres sessions de dues hores cada una en el seu dia a dia de la implementació del pla estratègic per observar si funciona, si s’han de fer canvis, etc.