Ser un Samurai

Tipologia
Reflexió
Data
2023

 

SER UN SAMURAI


Tinc prevista una sessió d’acompanyament a dos líders d’una empresa.

Em preparo la sessió de manera detallada. 

Al matí, en la meditació sento un dolor en el pit, en la gola un cert ofec. Serà meu? Rebo un missatge d’un d’ells: “suposo que haurem d’anar sortint de la reunió per a mirar el móbil, estem molt ocupats”. Agafo el cotxe i està plovent a bots i barrals. Em ve tristesa. Però també alleujament. Frescor. Inici d’una cosa nova. Serà meu? Una de les dues persones arriba tard, histèrica, parlant per telèfon, poc disponible. Observo urgència. Remolí. Estrès. 

Comença la sessió. En el : com vens? Es dispara tot.  Una vegada més, adeu al disseny i al que pensava que “havia de ser”.  Benvingut “el que emergeix”!

Com un cavall desbocat, incontrolable, aquesta persona comença a parlar, expressant el seu empipament cap a una situació, la seva frustració, el seu dolor, la seva traïció…intento canalitzar la sessió, gairebé ni em deixa. Però mantinc la meva presència (torna a tu, diu la meva veueta).

Em surten preguntes, qüestions, fora del guió. Els interpel·lo.

Això desemboca a un diàleg entre els dos líders sobre el que és important, sobre el que ens hem equivocat, sobre “des d’on” prenem aquesta decisió equivocada, sobre el que determina la relació, sobre el que ens va afectar i no ens havíem dit, sobre el que ens uneix…

Per primera vegada (segons em comenten) s’escolten de veritat. Ploren. No miren móbiles. Estan.

Que vaig aprendre o vaig reforçar?
 -Com comenta Bugui García, mantenir-se oberts a la informació que ve del camp en els moments “pre” i “durant”.
-Som éssers emocionals encara que pretenguem (o vulguem) ser màquines. Necessitem alentir, parar, com diu Maru Sarasola Anzola, per a entrar en l’emocional. En el que ens relaciona.  

-El que emergeix és l’important.  Mantenir presència. Respirar. Sentir el teu cos. Arrelar. Mantenir “autoritat” en l’espai que facilites.
 

– No fer judicis perquè no em deixen veure el quadre general, podria excloure, reforçar el rol de víctima de la persona que acompanyo, etc.
– Visibilitzar, validar, donar-li un espai, nomenar…